كفتة الحاتى ( بأسرارها )
.
سر كفتة الحاتى
اولا المقادير
1كيلو جملى اولحمة كبيرة
نص كيلو لية- لوعايزينها ضانى- او سمين(دهن)عجالى
كيلو بصل يستحسن بصل ابيض
ربع برغل منقوع فى الماء لمدة يوم ومصفى جيدا
مقدار 2ربطة خضرة وتكون اساسة بقدونس
التوابل والملح وممكن نستبدل بكسيين خلطة كفتة
*نتفق فى الاول الماء عدو الكفتة بمعنى غسلنا اللحمه نصفيها مع العصرالجيد
*البصل نضربة فى الكبة ونعصرة فى شاشة او مصفة جيدا وفضلت البصل الابيض عشان مفهوش مياه
*البرغل نفس الشئ العصر
*الخضرة نفس الوضع نفرم المقادير السابقة كلها جيدا
بعد الفرم نروح نسيخ
المياة هنا ضرورية
*السيخ لازم يكون مندى مش ناشف لسهولة خلع الكفتة من السيخ
*واحنا بنفرد الصباع فى السيخ لازم يكون ايدينا مبلولة مياة دائما
ودى طريقة عمل كفتة الحاتى بأسرارها
وبالهنا والشفا...
ضع تعليقك :///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
.
اولا المقادير
1كيلو جملى اولحمة كبيرة
نص كيلو لية- لوعايزينها ضانى- او سمين(دهن)عجالى
كيلو بصل يستحسن بصل ابيض
ربع برغل منقوع فى الماء لمدة يوم ومصفى جيدا
مقدار 2ربطة خضرة وتكون اساسة بقدونس
التوابل والملح وممكن نستبدل بكسيين خلطة كفتة
*نتفق فى الاول الماء عدو الكفتة بمعنى غسلنا اللحمه نصفيها مع العصرالجيد
*البصل نضربة فى الكبة ونعصرة فى شاشة او مصفة جيدا وفضلت البصل الابيض عشان مفهوش مياه
*البرغل نفس الشئ العصر
*الخضرة نفس الوضع نفرم المقادير السابقة كلها جيدا
بعد الفرم نروح نسيخ
المياة هنا ضرورية
*السيخ لازم يكون مندى مش ناشف لسهولة خلع الكفتة من السيخ
*واحنا بنفرد الصباع فى السيخ لازم يكون ايدينا مبلولة مياة دائما
ودى طريقة عمل كفتة الحاتى بأسرارها
وبالهنا والشفا...
ضع تعليقك :///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////